Det er ikke gratis at gøre sig umage, men det betaler sig

Hvis man vil hæve sig over middelmådighed, kræver det at man gør sig umage. ”Godt nok” er i bedste fald kun tilstrækkeligt til ikke at skuffe nogen. Det kan lyde banalt, men det er langt fra en selvfølge. Vi har alle prøvet at blive betjent og serviceret både med og uden umage, og der kan nok ikke være tvivl om hvad, der virker bedst når man er på den side af skranken.

 

Hvis man vil være konkurrencedygtig, så kræver det en omhyggelig indsats
Ingen kunne vel forestille sig at stille op i nogen form for konkurrencesport uden at gøre sig umage. Det er ganske enkelt nødvendigt for at vinde. Det gælder også på alle andre områder. Faktisk har det altid været sådan. Det nye er at det bliver stadig sværere at slippe af sted med at springe over hvor gærdet er lavest i en transparent og forbrugerstyret verden.

Besparelser ved at springe over hvor gærdet er lavest er en kortsigtet gevinst, som man kun kan kapitalisere på hvis man er i take-the-money-and run-branchen

Det koster noget at gøre en ekstra indsats
Det er ikke gratis at gøre sig umage, og det kan vel være at investeringen ikke betaler sig selv hjem øjeblikkeligt, men generelt er der ikke noget rationelt argument for ikke at gøre sig umage. De lavere omkostninger ved at springe over hvor gærdet er lavest er en kortsigtet gevinst, som man kun kan kapitalisere på hvis man er i take-the-money-and run-branchen. Nogen ville, måske med rette, kunne hævde at der så stadig befinder sig et par teleselskaber i den kategori…

Processer og professionel grundighed er bedre end ingenting
Omhyggelighed betyder ikke at man skal polere på alt hvad man laver som en møbelsnedker. Der er mange måder at hæve sig over middelmådighed på. For McDonalds handler det ”at gøre sig umage” om at levere præcis det, der forventes uden andre svinkeærinder end det inkluderede smil. Nu skal man bestemt ikke forklejne udfordringen i at levere 35 millioner daglige smil, og der er utvivlsomt også nogen, der gør sig umage for at det kan lade sig gøre. Men når det er sagt, så er der ikke noget der stikker fornemmelsen af en særlig indsats på rette tid og sted – eller rettidig omhu, som Mærsk kalder det. Det kan man selvfølgelig træne folk til, men det udspringer også af professionel stolthed og kærlighed til det man laver.

Det er vigtigt at dine kunder mærker at der står levende kræfter bag, som vil dem det godt.


Grundig planlægning er den bedste investering
Det gode ved at gøre sig umage med sin kundeservice på nettet, er at investeringen jo kommer alle kommende kunder til gode, og bliver en bedre forretning jo længere tid der går. Man kommer rigtig langt med at være omhyggelig i starten, og planlægge grundigt, men man skal heller ikke undervurdere værdien af at tage ved lære hen ad vejen af de erfaringer man får. Næsten som Bill Murray i filmen Groundhog Day, der oplever den samme dag igen og udnytter gentagelserne til at blive “king of the day”.

Du kan løbende justere og fin-tune din webløsning, så den spinder som en nyslået Audi, men det er samtidigt vigtigt at dine kunder mærker at der står levende kræfter bag, som vil dem det godt.